Бизнес план на сладкарница


Категория на документа: Финанси


Бизнес план
По
Предприемачествo
На тема
Кафе-сладкарница:

"Сладък свят"

"Направени с любов и поднесени с усмивка"

Съдържание:

1.Резюме..............................................................
2.Фирмен профил..............................................
3.Правно-организационна норма..................
4.Представяне на продукта.............................
5.Мисия и цели..................................................
6.Анализ на пазара...........................................
7.Анализ на конкуренцията............................
8.Анализ на макросредата..............................

-микросредата..............................
9.Swot анализ......................................................
10.Ценова политика...........................................
11.Производствен план......................................
12.Финансов раздел............................................
13.Заключение.....................................................

Резюме

Основната цел на бизнес проекта е създаване на кафе-сладкарница "Сладък свят" в гр.Стара Загора . Кафе-сладкарницата ще бъде елитно и спокойно място за отдих и срещи,която ще е разположена на централно място с цел привличане на повече клиенти.Целта ни е да предлагаме обслужване,което да осигури конкурентно предимство пред останалите кафе-сладкарници в района. Ще заложим на модерен интериор,добра атмосфера,аудио техника,добра вентилационна система и др. Работното време на сладкарницата ще бъде от 8-20h,без почивен ден (неделя от 9-15ч.). Интериора на кафе-сладкарницата ще бъде стилен, уникален и уютен, където гостите ще се чувстват спокойни похапвайки парче торта или разговаряйки с приятели на чаша ароматно кафе. Основната цел е да се убедят потенциалните клиенти в качеството на предлаганите услуги. Да бъдат задържани ,като редовни клиенти и да бъдат способ за привличане на нови. Кафе-сладкарницата ще предлага сладки изкушения за ценители с нов различен дизайн. Поради факта ,че всеки похапва сладко се очакват клиенти от всякаква възрастова група. Очакват се клиенти както от гр.Стара Загора така и от околните градове ,ученици и студенти. Кафе-сладкарницата ще заложи на млад , ведър и усмихнат персонал ,който качествено да обслужва клиентите.

Фирмен профил
1.Име на фирмата: "Сладък свят" ЕООД
2.Вид на фирмата според търговския закон: ЕООД
3.Адрес: Гр.Стара Загора , ул.Сава Силов 49
4.Телефон: 042/ 676 325
5.Име на собственика: Мария Йорданова Йорданова

6.Месец и година на изготвяне на плана:08.2013г.
Кафе-сладкарницата "Сладък свят" ще бъде разположена в центъра на гр. Стара Загора с цел привличане на по-голям брой клиенти и реклама,също така да бъде достъпно за всеки. Хората вярват ,че сладкото успокоява и им помага да преживеят трудностите. Сигурно лекарство срещу лошо настроение ще са тортите на кафе-сладкарница "Сладък свят". Целта на проекта е да се докаже в предварителен план икономическата целесъобразност на инвестицията в създаването на кафе-сладкарница и нейната дългосрочна ефективност.
Фирмата ще следва политика , насочена към задоволяване нуждите на всички , които обичат сладко , без да се ангажира изцяло с детската възрастова група , въпреки че тя е подложена на най-агресивна рекламна атака .

Правно-организационна форма
Правната форма на фирмата ще е ЕООД . Тя ще се регистрира като "Сладък свят" ЕООД .Ако регистрираме ЕООД предимствата са, че дружеството е юридическо лице, в което собственикът е материално отговорен само до размера на внесения капитал. Това означава,че ако фирмата изпадне в несъстоятелност -дължи пари на кредитори или държавата, тогава нейните задължения ще се покриват само от притежаваното от нея имущество. Дефектът на този ефект обаче може да се появи ,ако фирмата иска да изтегли кредит ,но няма с какво да го гарантира въпреки ,че собственикът и като физическо лице може да предложи исканото обезпечение.
В зависимост от вида на бизнеса и оборотите ,които се реализират ,разходите за счетоводител за ЕООД в повечето случаи също са по-високи от тези ,които плаща едноличният търговец.

Представяне на продукта
Сладкарницата ще предлага над 50 вида торти,както рула,еклери,бисквити,бишкоти и други изкушения.Предлагаме възможността клиентите да поръчват торта по собствена рецепта или дизайн. Производството на сладкарски изделия ще се извършва на място с цел да се следи качеството на продуктите предлагани в сладкарницата. При поръчка предоставяме на клиентите каталог със снимки и съдържание на съответните изделия с цел улеснение при избора.Ще се извършва доставка до домовете на клиентите,ако това е необходимо. За редовните ни клиенти може да има отстъпка в цената на продукта или малки подаръци с логото на сладкарницата.При поръчка над определена сума ще има безплатна доставка .Самата кафе-сладкарница разполага със стандартната за този тип заведения техника -кафе машини, прибори,маси,столове,климатици и др. Разликата с повечето конкуренти е ,че тук обзавеждането е на по-високо ниво и цената му варира към 20 000 лв.За оборудване на производството на торти-7 000 лв.
Ще разполагаме с два входа,като единият ще бъде главен само за клиенти,а другият за персонала и приемането на стоки. Ще предлагаме и букети от шоколадови бонбони или плодове по поръчка. Кафе-сладкарницата ще произвежда специални торти и други изделия за диабетици,което печели на своя страна още един тип клиенти.
Мисия и целиСподели линка с приятел:

Яндекс.Метрика
Бизнес план на сладкарница 9 out of 10 based on 2 ratings. 2 user reviews.